Håvollen
Velkommen til hytta vår


Omgitt av sjøen Stikkelen og elva Håa ligger hytta vår i utkanten av den idylliske gamle gården Brorvollen. Her har vi både fin natur og blomstrende engmark. Spora i snøen viser besøk av hare, rev, rype og elg. På vårparten hører vi trompettoner fra tranene, og det er hekkende sjøfugler rundt oss. Både tiur og ørn har vært på besøk, og ett og annet rådyr. I Håa vaker småauren, og sjøen byr på fin sik. At det til tider kan være litt plagsomt med mygg og knott blir fort glemt.
 

Hyttebygging


Det ble en lang kamp for å få fradelt to hyttetomter fra gården. Det begynte med brev til kommunen i oktober 1991som resulterte i avslag. Ny søknad ble avslått, og saken havnet vinteren 1992 i Fylkets landbruks-styre, med avslag. Klage til  landbruks-departementet ble sendt august 1992, og der fikk vi medhold! Dette var to lange og spennende år.

Tomtene ble fradelt i 1993, og vi begynte å opparbeide tomta, fikk frest opp kjøkkenhage og plantet noen trær og busker. Bålplass, klopp, bru og uthus kom fort på plass. Våren 1995 ga oss et lite støkk, det var storflom og vannstanden var en meter over det normale. Deler av tomta og brua sto under vann. Flommen ble bestemmende for valg av både hyttetype og plassering.

Første hytta var ei campingvogn, senere kjøpte vi et anneks som ble flytta helt, og dette var hytta vår helt til oppstuggu sto ferdig sommeren 2000. Gunnar hadde hatt god tid til å tegne hytta, og det var med stor spenning vi så prosjektet bli realisert. Solide snekkere med Karl Magnus Krogh i spissen forvandlet tegningene til ei hytte vi er veldig godt fornøyd med.

Vi tilbringer hele sommeren på hytta, fra midten av mai til ut i september. Vinters tid blir den ikke så mye brukt, annet enn noen helger og i påska.

Annekset ble restaurert vinteren 2003, med ny panel, nytt tak og veranda, og i 2015 ble den utvidet med stor stue. Dette har blitt sommerhuset for oss to, og barna med familie har tatt over oppstuggu.
 

Bilde: Her er det Hege, Even, Torbjørn og Herman som koser seg ved bålet sommeren 2003.


Historisk stoff om gården Brorvollen får du her: les mer ....

 

 

Oppdatert 04.10.15. © Gunnar Rugelsjøen